Hvis du har en bil der ikke allerede har et anhængertræk så er det næsten helt sikkert at du har ærgret dig en gang imellem, men det er der ingen grund til for anhængertræk montering er altså ikke en særlig dyr eller bøvlet operation.

Der er mange der vælger at få lavet en anhængertræk montering samtidig med at de køber deres bil ved forhandleren, men dette kan altså ikke specielt anbefales. For det første så er mekanikerne hos en bilforhandler jo ikke specialister i lige netop denne operation, og for det andet så har en bilforhandler ikke særligt mange typer af anhængertræk at vælge imellem. Normalt har de kun en type af fast træk der altid sidder på bilen og en type af aftageligt træk der kan fjernes når man ikke lige skal bruge det.

Men hvis man kontakter nogen der er specialiserede i anhængertræk, så kan man vælge mellem mange forskellige typer og modeller af aftagelige anhængertræk og dermed får man som bilist noget at vælge imellem og skal ikke bare nøjes med det som forhandleren nu lige har liggende. Ofte vil man også kunne få sit anhængertræk langt billigere på den måde. Hos den autoriserede forhandler er man jo i forvejen med at købe en bil til måske firehundrede tusinde og så lyder syv tusind til et træk måske ikke af så meget. Men hvofor ikke nøjes med at betale fire eller fem tusind for et bedre træk i stedet for?

Et anhængertræk montering behøver ikke at være den eneste opgave man har med til værkstedet, når man nu er der alligevel kan man ligeså godt få foretaget et serviceeftersyn samtidig. Det at få lavet sine serviceeftersyn hos andre end de autoriserede mærkeværksteder er blevet langt mere attraktivt siden EU har lovgivet på området og bestemt at alle garanti ordninger skal være gældende uanset om serviceeftersyn foretages af det autoriserede, eller et uafhængigt værksted