Er man vild med fysisk aktivitet og at udfordre sig selv? Så kunne det være, at man skulle prøve kræfter med et OCR løb? OCR er forkortelsen for Obstacle Course Racing og kan på dansk vel bedst oversættes med det gode danske ord: forhindringsløb. Selv om denne type løb er ved at få fodfæste i Danmark, er det mange steder i verden omkring os blevet kæmpestort. Det er en eminent form for fysisk aktivitet, som går ud på at gennemføre en bane fyldt med forhindringer af varierende sværhedsgrad.

Forudsætningen for, at man vil synes, at det er fedt at deltage i et OCR løb, er naturligvis, at man elsker at bevæge sig. Løb er en essentiel del af OCR løb, og hvis man synes, at det er trælst, så er det nok ikke den rette aktivitet for én. Man behøver dog modsat heller ikke at være en fænomenal sprinter eller maratonløber for at få en fantastisk oplevelse. Kombinationen af løb og forhindringer udfordrer både éns motorik, fysiske udholdenhed, styrke og koordinationsevne. Der er med andre ord meget andet end løbeaspektet i spil. Vand, mudder, højder og mørke kan være en del af et OCR løb. Der er derfor masser af elementer, som man kan udfordre sig selv på. Som noget helt særligt arrangerer Nordic Race regelmæssigt deres sværeste løb “The Warrior”. Har man fuldendt et Nordic Race Warrior løb, kan man efterfølgende kalde sig “Nordic Warrior”. Det er dog et løb, som man bør træne sig op til. I de almindelige løb deltager mange hold. Føler man sig bedst tilpas ved at løbe individuelt, for sig selv, er det også en mulighed og bestemt helt i orden.

Man vil som deltager kunne opleve, at der er stor hjælpsomhed fra andre deltagere. Skulle man derfor stå over for en forhindring, som man ikke helt magter, vil nogle af de andre typisk give en hjælpende hånd. Det sker også til Nordic Race Warrior løbene. Det skal dog pointeres, at det er helt og aldeles op til én selv at afgøre, om man vil skippe en forhindring. Gør man det, kan man i stedet få en strafrute på 200 m. Hvad enten man foretrækker det almindelige OCR løb eller Nordic Race Warrior, får man en enestående mulighed for at udfordre sige selv. læs mere om nordicrace, lige her.