Et efterskoleår svarer til 7 år

Dette citat er ofte brugt i forbindelse med et efterskoleophold, og det er der en helt særlig grund til. På en efterskole går man ikke blot i skole og bliver klogere i fag som dansk og matematik – man bliver klogere på livet. Man tilegner sig kompetencer som selvstændighed, ansvar, udholdenhed og mange flere. Når man lever i et fællesskab med 100 andre elever, er det altafgørende at kunne tilpasse sig og gå på kompromis. Herudover er der nogle helt basale ting som rengøring og tøjvask, som man selv har ansvaret for – noget, som man ellers først lærer rigtigt, når man flytter hjemmefra.

Kreativitet i hverdagen

På en efterskole er der forskellige linjefag, som gør hver enkelt skole speciel. Det er vigtigt at finde den skole, der henvender sig til de interesser og forventninger, man har, til sit ophold. Brøruphus er bl.a. en håndbold efterskole, hvor der er mulighed at udvikle sine kundskaber. Her vil være andre piger/drenge, der interesserer sig for denne sport, og træningerne samt sammenholdet vil blive helt unikt. Som håndbold efterskole vil der også være turneringer m.v., som eleverne kan deltage i. Der sættes timer af til sjov og leg på en efterskole, og uanset hvilket linjefag, man vælger, kan man opleve stor mangfoldighed blandt eleverne.

Sin egen sammensætning

Nogle vælger skolen fordi det er en håndbold efterskole, mens andre gerne vil spille fodbold. På Brøruphus er der linjefag i fodbold, håndbold, musik, teater, kunst og badminton, og der er også mulighed for at vælge flere fag i løbet af håret. Herudover er der også valgfag og sjove weekendaktiviteter, således at man udfordrer sig selv og finder sine egne styrker og svagheder. På en efterskole er der plads til alle, og det er en god mulighed for at lære sig selv bedre at kende.